ENTORN

Regencós

 

Regencós es troba situat en el vessant sud de la muntanya del Quermany, tant si venen de Palafrugell, Torrent o Pals, hauran de passar per davant del poble de Regencós per anar a Begur i les seves meravelloses platges i cales.
Molta gent reconeix haver passat moltes vegades davant del nucli urbà, però que mai han entrat a passejar pels seus estrets i curts carrers, on tan sols hi ha unes 50 cases de pedra, al voltant de l’antiga església. Moltes d’aquestes cases tenen una cadira a la porta, on la gent gran s’asseuen a conversar cada tarda. Es tracta d’un ambient rural on es respira pau i assossec. Els nens juguen tranquil·lament a la plaça i els carrers, igual que tota la vida. Als afores del poble es troben les masies i els camps de farratge, cereals, oliveres i vinyes.
Antigament la gent de poble es va dedicar a la mineria, l’extracció de pedra i la fabricació de rajoles ceràmiques.
Avui en dia es poden trobar moltes restes antigues caminant pel laberint de camins entre boscos, torrents i fonts de la muntanya del Quermany. Restes i senyals gravats en pedra que indiquen el treball que s’havia desenvolupat antigament en aquesta misteriosa muntanya des del neolític. Geològicament són moltes persones que venen atretes a descobrir aquests desconeguts vestigis antics.
Des del centre del poble es puja caminant fins al mirador del Quermany Gros, elevat a 224 metres, i des d’on es contemplen i es gaudeixen unes de les millors vistes panoràmiques del paisatge del Baix Empordà, camp, mar, pobles i muntanyes.
La pujada es pot fer tranquil·lament caminant fins i tot amb nens, que s’ho passaran d’aventura, buscant restes fòssils d’invertebrats marins incrustats en pedres i minerals. Descobrint també, grans pedres amb formes singulars, que semblen tenir vida pròpia; o investigant als forats d’entrada a les mines blanques o les mines negres (Mines d’en Bofill). En cap d’elles està permesa l’entrada a l’interior, però en la mateixa boca de la cova es pot palpar la qualitat de l’argila i al tocar-la, es pot sentir l’energia especial del lloc.
Hi ha moltes llegendes màgiques de la muntanya del Quermany, tresors amagats, poblats indígenes ocults, coves … el millor és descobrir-les per un mateix a través de la porta secreta de Regencós.

 


 

ENTORN

Begur


Les muntanyes de Begur s’eleven davant l’hotel del Teatre. A la part més elevada es poden veure les ruïnes del Castell de Begur i per la falda de la muntanya es troba el poble. 

Llegir més

ENTORN

Llafranc


Llafranc és un llogaret de pescadors que ha crescut el just per embolicar seva petita badia entre roques amb un petit passeig marítim, agradables terrasses, petites cases d’estiueig i hotels d’ambient familiar. Al final de la platja trobem el port, protegit per la Muntanya de Sant Sebastià, d’on surten excursions de busseig per explorar la costa rocosa i les Illes Formigues

Llegir més

ENTORN

Peratallada


Peratallada és una de les joies de la comarca del Baix Empordà. Aquest poble emmurallat ha conservat la seva estructura medieval original. En el seu interior, el castell amb la seva torre de l’homenatge, i l’església romànica de Sant Esteve presideixen els carrerons i les places on sembla haver-se detingut el temps. 

Llegir més

 

 

ENTORN

Pals


Prop de l‘hotel del Teatre s’eleva el poble de Pals, recinte emmurallat restaurat i molt ben conservat. Del castell només es conserva la Torre de les Hores, bell exemple de torre romànica de fortalesa. En tot el nucli també és possible admirar diversos edificis gòtics, com l’actual Casa Museu d’Arqueologia Subaquàtica Ca la Pruna-allotjada en un casal fortificat medieval amb dues torres-i l’església de Sant Pere. 

Llegir més

ENTORN

Calella


Calella de Palafrugell s’ubica en un emplaçament sorprenent, entre roques coronades per pinedes i cales d’aigües transparents. El llogaret de pescadors on estiuejava Josep Pla ha aguantat el pas dels anys i manté les seves casetes blanques, les seves barques a la platja i el seu aspecte de postal. Les seves cales, el seu passeig de ronda, les seves terrasses i els seus restaurants la fan visita obligada. 

Llegir més

ENTORN

Regencós


Regencós es troba situat en el vessant sud de la muntanya del Quermany, tant si venen de Palafrugell, Torrent o Pals, hauran de passar per davant del poble de Regencós per anar a Begur i les seves meravelloses platges i cales.

Llegir més